Izbori

OO SBB Travnik predstavio kandidate za sve nivoe vlasti

Općinski odbor  Saveza za bolju budućnost Travnik predstavio je danas kandidate za sve nivoe vlasti, a novinarima su se obratili dr. Faika Mujanović – Glamočanin, nositeljica liste za Parlament Federacije BiH i Tarik Šečić, kandidat za Skupštinu Srednjobosanskog kantona i aktuelni predsjednik OO SBB Travnik.

 

 

Reforma zdravstvenog sistema jedan je od prioriteta, naglasila je dr. Faik Mujanović – Glamočanin, te dodala:

-U Federaciji BiH postoji 11 ministarstava zdravstva i 11 fondova zdravstvenog osiguranja, koja je to armija zaposlenika, a stepen zdravstvene zaštite je apsolutno neprihvatljiv za doba u kojem živimo.  Veliki je finansijski izazov kako obezbjediti sredstva da se ujednači zdravstvena zaštita u svim kantonima, kao što je SBK, gdje imamo 5 bolnica na malom prostoru, što ne bi mogli finansirati ni ekonomski mnogo jači sistemi. – kazala je dr. Mujanović – Glamočanin.

Stvaranje uslova za ekonomski progres i bolji poslovni ambijent za realni sektor, te reforma školstva i borba protiv segregacije u obrazovanju su neki od programskih ciljeva SBB BiH, istaknuo je Tarik Šečić, predsjednik OO SBB Travnik i kandidat za Skupštinu SBK.

-Ono što je bitno predočiti javnosti je da SBB nije bio dio vlasti u Srednjobosanskom kantonu tako da ne snosi ni najmanju odgovornost za loše stanje u ovom kantonu. Po svim parametrima smo jedan od najsiromašnijih kantona, jedan smo od kantona sa najvećim brojem nezaposlenih i sa najvećim brojem osoba koje se iseljavaju. – rekao je Šečić.