Centralna Bosna

Općinski sud u Travniku realizovao niz projekata u proteklom periodu

Općinski sud u Travniku u prvoj polovini 2021. godine pokrenuo je niz projekata. Nakon reizbora, predsjednik suda Goran Dujić je zajedno sa članovima uprave, a u cilju poboljšanja uvjeta rada, kako za uposlenike tako i stranke suda i poboljšanja kvaliteta opreme i mogućnosti suđenja pokrenuo niz projekata.

 

 

-Nakon izvršene kvalitetne pripreme i dobijenih odobrenja od strane Vlade  SBK/KSB,  na čelu sa premijerom Tahirom Lendom, kojima se zahvaljujemo na podršci, pristupilo se realizaciji projekata. Prvi od niza projekata je bio osposobljavanje prostorija i njihovo prilagođavanje invalidnim licima u okviru kojeg je izvršeno postavljanje rukohvata u prijemnim kancelarijama, renoviranje i prilagođavanje sanitarnih prostorija koje su u potpunosti prilagođene za invalidna lica, kao i opremanje jedne sudnice u prizemlju suda „Multimedijalna sudnica“ sa kompletnom opremom za suđenja iz svih pravnih oblasti. – navode iz Općinskog suda u Travniku.

Video pogledajte na ovom linku.

 

Drugi projekat se odnosio na osposobljavanje jedne sudnice i prostorije za saslušanje svjedoka maloljetnika i to po standardima koje zahtjeva UNICEF. I ovaj projekat je uspješno okončan, sudnica je opremljena audio vizuelnom opremom, napravljene su nove prostorije za svjedeoka maloljetnika: soba za davanje iskaza, soba za pripremu svjedoka, kao i mokri čvor.

Treći projekat je vezan za sigrunost podataka u okviru koje je napravljena posebna prostorija sa videonadzorom i kontrolom pristupa unutar koje se nalazi sef i računar za pohranu sigurnosno osjetljivih podataka i dokumenata. – saopćeno je iz Općinskog suda u Travniku.

Iz Općinskog suda u Travnika izražavaju zahvalnost  svima koji su učestvovali u realizaciji projekata, a naročito Vladi KSB/SBK na bezrezervnoj moralnoj i materijalnoj podršci, bez koje bi provedba ovih projekata išla znatno teže i sporije.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript