Travnik danasTurizam

Otvorena zimska turistička sezona na Vlašiću

Danas je na platou Babanovac na planini Vlašić zvanično otvorena zimska turistička sezona. Uz brojne zvaničnike, turističke radnike i posjetioce iz BiH i regije  u organizaciji Turističke zajednice SBK zvanično je otvorena zimska turistička sezona 2018/2019 i na području Srednjobosanskog kantona

 

 

I ove godine je priređen najbolji ski opening u BiH, a od večeras slijedi i osmi po redu, vlašićki zimski festival i najveći party u regionu „S(h)ankanje“.

Nakon službenog otvaranja zimske turističke sezone 2018/2019 današnje druženje nastavljeno je uz degustaciju domaćih proizvoda, a svi posjetitelji u naredna dva dana imaju priliku uživati u osmoj po redu manifestaciji pod nazivom „Šankanje“, koju organizuje turistička agencija Sol Azur & Buenavista.

Srednjobosanski kanton je prema broju posjeta i turističkih destinacija, među prva tri kantona u oblasti turizma u našoj zemlji. Srednja Bosna je i zimski turistički biser BiH sa najviše ski centara. Njih čak sedam će zaljubljenicima u zimske sportske aktivnosti ove sezone ponuditi više od 50 kilometara uređenih skijaških staza.

Ski centar „Vlašić“ jedan je od najatraktivnijih ski centara u BiH koji posjeduje savremenu turističku ponudu. Ljubitelje snježnih avantura i dobre zabave i ove zimske turističke sezone na Vlašiću očekuju brojni vrhunski doživljaji prilagođeni svim generacijama, a zanimljiv sportsko-rekreativni program i gostovanje najpopularnijih regionalnnih muzičkih zvijezda u okviru manifestacije „Šankanje“, osigurat će nezaboravan provod.

Turistička zajednica Srednjobosanskog kantona, proteklih nekoliko godina je u veoma nezavidnoj situaciji, zbog neusvajanja neophodnih zakonskih okvira, međutim uprkos tome, kako je kazao direktor Turističkog ureda Turističke zajednice SBK/KSB, Miroslav Matošević nastavljena je neprekidno i kontinuirana promocija i popularizacija turističkih vrijednosti i potencijala srednje Bosne, te je danas ovo područje ucrtano u bh. ali i svjetsku turističku mapu kao značajna prepoznatljiva turistička destinacija.

Kao i svih prethodnih godina, na putu brendiranja i promocije vlašićkih tursitičkih potencijala, u korak sa Turističkom zajednicom SBK/KSB ide i Općina Travnik, stoga je danas zimsku turističku sezonu 2018/2019 otvorenom proglasio načelnik Općine Travnik, Admir Hadžiermić, naglasivši da Vlašić iz godine u godinu prerasta u jednu jedinstvenu i veoma zapaženu atraktivnu turističku destinaciju u BiH, ali i dalje.

U okviru sportsko-zabavne manifestacije „Šankanje“ na Vlašić dolaze velike muzičke regionalne zvijezde, već večeras goste će zabavljati Lapsus bend, a sutra Haris Džinović , Boris Režak i mnogi drugi. Sutra na Vlašić dolazi djed mraz, koji će donijeti poklone, a također u nastupajućem vikendu imate priliku pogledati i zanimljivu predstavu ili učestvovati u sportsko-zabavnim igrama bez granica.

 

(novum.ba)