Biznis

Počeo Poslovni forum u Vitezu

 

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara otvorio je danas Poslovni forum „Ekonomska politika BiH EU integracije – prilike, prijetnje, izazovi“. koji se održava u Vitezu u organizaciji Privredne komore Federacije BiH.

-Očekujem da će ovaj forum uz sugestije akademske zajednice, struke i predstavnika svih razina vlasti u Federaciji BiH i BiH rezultirati razmjenom mišljenja i stvoriti konsenzus o neophodnosti reformskih mjera. Nadam se da će izlaganja, rasprave i zaključci s ovog foruma dati odgovore na mnoga pitanja kako dalje.- kazao je Čavara pod čijim pokroviteljstvom je i organizovan forum.

Tokom konferencije govorilo se o ekonomskoj politici BiH, Reformskoj agendi, te o socio-ekonomskim mjerama i procesu ulaska BiH u europske integracije.

Kako bi u narednim godinama došla na prag Europske unije, BiH će biti potrebne stabilne institucije koje će biti posvećene integracijskim procesima, izjavio je danas  u Vitezu ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

Sudjelujući u panelu “Europske integracije: Ekonomska politika BiH – izazovi, prilike, prijetnje”, Šarović je istaknuo da će BiH tek sada postati svjesna obveza vlasti na europskom putu, podsjetivši da će početkom naredniog mjeseca dobiti Upitnik Europske komisije na kojem će raditi svi nivoi vlasti.

Prisutnim na forumu,  pored  ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH,  Mirka Šarovića, obratili su se i veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio, načelnik općine Vitez, Tomislav Bošnjak-Matić i predsjednika Privredne komore F BiH Marko Šantić