ObavještenjaTravnik

Počinje novi ciklus programa „Stariji brat, starija sestra“

Centar za edukaciju mladih poziva mlade ljude uzrasta od 18 do 30 godina da se prijave za volontiranje u četvrtom ciklusu programa „Stariji brat, starija sestra“.

 

 

 

Šta znači biti SBSS volonter:

  • edukacija, koja će vas pripremiti za ulogu starijeg brata ili sestre,
  • druženje sa djetetom uzrasta 7 do 14 godina,
  • podrška na grupnim radionicama,
  • savjetodavni sastanci.

 

Ako djelić svog slobodnog vremena želite kvalitetno iskoristiti i jednom djetetu biti prijatelj, te na taj način mu priuštiti radosne trenutke u životu, onda je ovo prava prilika za vas.

Postanite nečiji stariji brat ili starija sestra, budite uzor jednom djetetu i poklonite mu zabavne, kvalitetno provedene i bezbrižne trenutke koji trebaju svakom djetetu.

Kroz ovaj program i sami ćete doživjeti lijepe i emotivne trenutke, imati priliku za preispitivanje sebe, razviti lične i socijalne vještine, kao i želju za unapređenjem kako sebe tako i svoje lokalne zajednice, te motivisati djecu da urade isto.

U projektu “Stariji brat , starija sestra”  povezujemo jedno dijete u dobi od 7 do 14 godina odnosno osnovnoškolskog uzrasta sa jednim “starijim bratom” ili “starijom sestrom” odnosno sa jednim volonterom, studentom ili studenticom u dobi od 18 do 30  godina.

Tokom druženja dijete razvija povjerljiv, siguran i podržavajući odnos sa volonterom /volonterkom koji mu postaju pozitivni uzori i modeli ponašanja. Kroz prijateljski odnos sa volonterom dijete usvaja socijalno prihvatljiva ponašanja, moralne i kulturne vrijednosti,  kao i životne vještine neophodne za samostalan život u zajednici.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti popunjavanjem i slanjem prijavnog obrasca na e-mail: [email protected], a više informacija o programu možete dobiti na web i Facebook stranicama Centra za edukaciju mladih, putem telefona 030/511-565 ili navedene e-mail adrese.