Pred Vladom SBK danas ugovor o zakupu prostora u Gimnaziji

Za danas je zakazana 33. vanredna sjednica Vlade Srednjobosanskog kantona na kojoj će se, pored ostalog, razmatrati i Ugovor o zakupu između Vrhbosanske nadbiskupije i Srednjobosanskog kantona.

 

 

Pored Saglasnosti na Ugovor o zakupu između Vrhbosanske nadbiskupije i Kantona Središnja Bosna  na dnevnom redu današnje sjednice je i Prijedlog Odluke o izdvajanju sredstava za djecu sa posebnim potrebama, te Prijedlog odluka o davanju saglasnosti za zaključivanje ugovora o javnim nabavkama.

Ovom odlukom Ministarstvo prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova finansira više infrastrukturnih projekata u srednjobosanskim općinama kao što su asfaltiranje puteva u naseljima Bešpelj (općina Jajce),  MZ Carica (općina Busovača),  Dubravici, Principova cesta-crkva Sv. Juraja i Krčevine (općina Vitez), Mehurići, Zagrade, Skomorje, Vakuf-Guvna (općina Travnik),  MZ Rovna (općina Bugojno), sanaciju i asfaltiranje puta Aleja Turbe i MZ Mudrike, (općina Travnik) , te ugradnju fasade na zgradi Bolnice za plućne bolesti i TBC Travnik.