Politika

Predizborni skup Stranke za BiH, LDS-a i BOSS-a u Travniku (FOTO)

Večeras je u punoj sali Centra za kulturu u Travniku održan predizborni skup Stranke za BiH, Liberalno-demokratske stranke (LDS) i Bosanske stranke (BOSS) na kojem je predstavljen zajednički kandidat za načelnika Općine Travnik, Muhamed Ćosić, te lista kandidata ove koalicije za Općinsko vijeće Travnik koju predvodi dr. Muhamed Čurić.

Na početku skupa članovima i simpatizerima ovih stranaka najprije se obratio Amer Jerlagić, predsjednik Stranke za BiH koji je istaknuo kako Travnik treba promjene.

-Travnik nakon 26 godina treba promjene,a promjene donosi naš kandidat za načelnika općine Muhamed Ćosić. Ako Muhamed dobije priliku znamo da će zgrada Srednjoškolskog centra biti i završena. – kazao je, pored ostalog, Jerlagić, naglasivši kako Travničani trebaju iskoristiti Plavu vodu na najbolji način i imati turističku sezonu tokom cijele godine.

Predsjednik Bosanske stranke, Mirnes Ajanović, pozvao je prisutne da ne nasjedaju pričama „kako ne treba izlaziti na izbore i kako se nema radi koga izlaziti na izbore.“

-Ako ne iziđete na izbore dajete glas onima na vlasti. – poručio je Ajanović.

Nakon toga uslijedilo je predstavljanje kandidatra za nčelnika općine Travnik Muhameda Ćosića i kandidata sa liste za Općinsko vijeće Travnik.