Travnik danas

Premijer Lendo i načelnik Dautović obišli gradilište Srednjoškolskog centra

Premijer Srednjobosanskog kantona, Tahir lendo, i načelnik općine Travnik, Kenan Dautović obišli su danas gradilište Srednjoškolskog centra MSŠ „Travnik“ nakon što je otpočela nova faza radova na ovom izuzetno važnom objektu.

 

-Trenutno se na zgradi Srednjoškolskog centra izvode radovi koji su ugovoreni trećom fazom izgradnje. Treća faza izgradnje, između ostalog, podrazumijeva: izvođenje vanjske mreže oborinske i drenažne kanalizacije, završne slojeve ravnog krova, izgradnju dva zidana dimnjaka, izvođenje čeličnog protupožarnog stepeništa, kompletnu ugradnju unutrašnje i vanjske stolarije, obradu podova do sloja finalne obloge. – kazao je načelnik Kenan Dautović, nakon obilaska gradilišta.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

U obilasku gradilišta Srednjoškolskog centra sa premijerom Lendom i načelnikom Dautovićem bio je Asim Kaknjo, direktor kompanije „Arel“ koja je zadužena za izvođenje radova na budućoj zgradi MSŠ „Travnik“. On je informirao prve ljude Kantona i Općine Travnik da radovi idu predviđenim tokom, te da je svaki dan na pomenutom gradilištu angažirano između 40 i 50 radnika.

 

Uz sredstva Vlade Srednjobosanskog kantona u iznosu od 3 miliona konvertibilnih maraka , u Travniku očekuju i planiranih 5 miliona maraka iz Budžeta Federacije BiH za završetak ovog projekta.