Info

Prezentiran projekat “Kacige za sigurnost”

Projektom “Kacige za sigurnost” BIHAMK je danas u prostorijama MK OLD TOWN Travnik održao prezentaciju o važnosti upotrebe kacige prilikom upravljanja motociklom I mopedom. Juniorima kluba koji su prisustvovali prezentaciji I predavanju tom prilikom su podijelili kacige.

 

Cilj projekta „Kacige za sigurnost“ jeste smanjenje broja poginulih i teško povrijeđenih motociklista/mopedista na bosanskohercegovačkim cestama. Projekat je namjenjen svim vozačima mopeda i motocikla, kako bi im se ukazalo na značaj korištenja zaštitne opreme i poštivanja saobraćajnih pravila i propisa.

Projektom se stavlja poseban akcenat na vozače početnike, kako bi odmah stekli naviku da koriste zaštitnu opremu tokom vožnje, ali i kako bi na osnovu informativno-edukativnog materijala i predavanja bili svjesni koliki uticaj na njihovu sigurnost i ravnopravno učešće u saobraćaju ima poštivanje saobraćajnih pravila i propisa.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

U okviru projekta poseban osvrt će biti stavljen na značaj korištenja motociklističkih kaciga koje su standardizovane i odobrene u skladu sa ECE regulativom 22, kao i ostale zaštitne opreme koja ih može spasiti od težeg povređivanja ili pogibije u slučaju saobraćajne nezgode i pada sa motocikla ili mopeda. Pored navedenog cilja koji se odnosi na povećanje svijesti motociklista/mopedista o značaju upotrebe zaštitne opreme, cilj projekta je i ukazati motociklistima i mopedistima kako da voze sigurno i da budu ravnopravni učesnici u saobraćaju.