Izdvojeno

Prim. dr. Mirsad Granov bio gost „Kluba neizlječivih Travničana“

 

I ove godine u okviru manifestacije „Dani Općine Travnik“ upriličen je „Klub neizliječivih Travničana“. Gost-domaćin u Klubu ove godine bio je prim.dr.  Mirsad Granov, hirurg, direktor JU Bolnice Travnika,te Menadžer godine u BiH,  a odgovarao je na pitanja Kenana Kavazovića.

Prim. dr. Mirsad Granov rođen je 1947. godine u Sarajevu gdje završio Medicinski fakultet.  U travničkoj bolnici počeo je  raditi 1973.godine. Stekao specijalizacije iz opće i dječije hirurgije, te potom abdominalne hirurgije. Od 1991.godine je na čelu Bolnice Travnik, ali sve ove godine radio je  i posao hirurga.

-U mom prvom ugovoru stoji da sam direktor i hirurg. To je bio moj uslov da prihvatim poziciju direktora i tako je i danas. – kazao je dr. Granov.

Nakon agresije započeo je obnovu odjela u ovoj zdravstvenoj ustanovi i uvođenje laporoskopske hirurgije po čemu je ova bolnica nadaleko poznata jer je izvedeno preko 11.000 operativnih zahvata ovom metodom.

-Danas  pored hirurga i naši urolozi, ginekolozi i ortopedi rutinski izvode zahvate ovom metodom.  – kazao je prim. dr. Granov.

Prim. dr. Mirsad Granov počasni je građanin Ključa, a načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić uručio mu je plaketu „Neizliječivog Travničanina“.

Specijalni gost bio je poznati bosanskohercegovački glumac Emir Hadžiehafizbegović, prijatelja dr. Granova, a za ugodnu atmosferu pobrinuli su se članovi benda Mustra Orchestra.

Proteklih godina gosti u  „Klubu neizlječivih Travničana“ bili su naši sugrađani: Josip Pejaković, Besim Spahić, Miroslav Ćiro Blažević i Zlatko Hodnik, Milan Filipović.

 

(foto: Mirsad Mujanović)