Najave

Print GS promovira četiri slikovnice za predškolski i školski uzrast

U prostorijama Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ u Travniku u petak 18. oktobra u 13,30 sati bit će upriličena promocija  slikovnica za djecu predškolskog i školskog uzrasta. Izdavač četiri zanimljiva naslova je je travnički  Print – GS.

 

 

-Slikovnicom potičemo djetetov razvoj ali i zabavu u svim aspektima bitnim za snalaženje u svijetu u kojem žive. Kako bi vrijednost slikovnice za dijete bila što veća važno je da ima dobre ilustracije te primjeren tekst. Dužnost ilustratora i autora slikovnica je da kroz vlastita djela ponude kvalitetne slike koje će djecu dotaknuti na duhovnoj, intelektualnoj i emocionalnoj razini. Za taj segment pobrinuo se slovocrtač i književnik Rusmir Agačević a za savršene ilustracije slikocrtač i akademski kipar  Dejan Pranjković. – saopćili su iz Print – GS.

Izdavač je Print-GS d.o.o.Travnik promovira slikovnice:

  1. BON TON za đake prvake – O lijepom ponašanju.
  2. Potomci zmajeva iz naših krajeva – Priče o domaćim životinjama
  3. Bez alata nema zanata – O raznim zanimanjima
  4. Vilenjaci dobri znanci – O zaštiti čovjekove okoline

 

Print-GS d.o.o.Travnik bavi se štampom od 2008.godine.  Sredinom 2016.godine razvila se ideja, a potom i realizacija za razvoj programa za djecu predškolskog uzrasta.

Apliciranjem na projekat Challenge to challenge koji realizuje Razvojna regionalna agencija SERDA i Švedska republika dobili smo podršku za kompletnu realizaciju naše ideje.

Radi se o programu namijenjenom predškolskom uzrastu u kojem je do sada izrađeno:

Slovarica (crno bijela i color, na latiničnom i čiriličnom pismu), Moja mozgalica, Memori igre, kao i slikovnice: Bon-ton za đake prvake,  Bez alata nema zanata, Potomci zmajeva iz naših krajeva, Vilenjaci dobri znanci.

Slikovnica je prva knjiga s kojom dijete ima doticaj i koja mu pomaže u otkrivanju svijeta.

Dječji um čudesna je stvar, a vrijeme kad roditelji prepuštaju razvoj svog djeteta slučaju ili okolini je odavno iza nas. Kako bi pomogli djeci da se razviju u zdrave i sretne osobe osmislili smo slikovnice, slovarice, memo igre za predškolski uzrast a koje su ujedno i praktični priručnici.

Vjerujemo u uspjeh naše ideje prvenstveno zato što znamo da realizujemo korisnu ideju za dobrobit naše djece i svih narednih generacija koje nam dolaze i na kojima budućnost ostaje.