Radončič u Travniku: Nećemo odustati od programa nacionalnog jedinstva i ekonomskog patriotizma

– Znat ću da stabiliziram prilike u BiH, poboljšam unutarbošnjačke odnose, razvijem međunacionalni dijalog, osnažim Bosnu i Hercegovinu i povedem je evropskim putem zajedno s našim narodom koji to zaslužuje – rekao je, između ostalog, Fahrudin Radončić na večerašnjem unutarstranačkom savjetovanju u Travniku.

 

 

Radončić je, također, upozorio da u vremenima globalnih ekonomskih ratova, političkih potresa u svijetu i regionu, Bošnjake više ne može voditi anahrona politika samoizolacije, konflikata i jačanja radikalizma bilo koje vrste.

 

– Kao što vidite, SDA gotovo i ne spominje Milorada Dodika, Dragana Čovića, Mladena Ivanića, SNSD, HDZ ili DF, SDP, BPS, PDA i druge stranke. Jedina meta su im Fahrudin Radončić i SBB, zato što su svjesni da su Radončić i SBB budući izborni pobjednici i veliki tim uspješnih ljudi koji će zemlju odvesti u NATO, EU i odvojiti je od kolonijalnog statusa u kakav je gura postojeći režim – rekao je Radončič.

 

Uz njega, u punoj dvorani Centra za kulturu obratili su se i Tarik Šečić, Elvedin Kanafija, Faika Mujanović i Samir Zuparević, funkcioneri i kandidati SBB-a na predstojećim izborima.

 

(Press centar SBB)