Izbori

Reakcija OO SDA Travnik na izjavu predsjedavajuće OV Travnik

Press služba Općinske organizacije SDA Travnik u izjavi predsjedavajuće  Općinskog vijeća Travnik gospođe Vlatke Lovrinović, nakon 40.redovne sjednice Općinskog vijeća, uoćila je da dio teksta ima  veoma  tendeciozne konotacije za sve građane cijele Općine Travnik.

 

Citiramo dio izjave:

-Danas je donešena odluka, odnosno dano je  na upravljanje JKP Trebišnjica i Javnom  komunalnom preduzeću Bašbunar na upravljanje novoizgrađene kanalizacione mreže na području, znači, Travnika i na području našeg prostora, Općine Nova Bila. – kazala je predsjedavajuća Lovrinović.

-Ovaj dio izjave prenosimo svim našim građanima da daju svoj sud o istoj a od predsjedavajuće  Općinskim vjećem, Općinska organizacija SDA Travnik očekuje izvinjenje svim građanima. Mislimo da je to najmanje što bi trebalo da uradi predsjedavajuća Općinskim vijećem Travnik,  jer  je Općina Travnik jedinstven prostor svih njenih naroda i građana i ne postoji općina Nova Bila ili neka druga. Takođe smatramo da predsjedavajuća treba obrazložiti šta znači navod:“našeg prostora,Općine Nova Bila“. – saopćenmo je iz OO SDA Travnik .