Život

Reis Kavazović posjetio džemat Kalibunar u Travniku

 

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH, dr. Husein-ef. Kavazović posjetio je sinoć džamiju i Islamski centar na Kalibunaru u Travniku nakon iftara kojeg su organizovali Muftijstvo travničko i Elči Ibrahim-pašina medresa za predstavnike političkog i javnog života, predstavnike obrazovnih, medicinskih, kulturnih i humanitarnih ustanova, te privrednike sa područja SBK-a.

U pratnji reisu-l-uleme bili su direktor Uprave za ekonomske i financijske poslove, Zejnil Rebihić, muftija travnički dr. Ahmed ef. Adilović, direktor Medrese mr. Dževdet Šošić, glavni imam MIZ Travnik mr. Salih ef. Indžić, predsjednik IO MIZ Travnik dr. Nermin Šušić.

Tom prilikom imam džemata mr. Aljo ef. Cikotić, koji već duži niz godina uspješno vodi ovaj džemat i centar  upoznao je reisa Kavazovića sa sadržajima Islamskog centra na Kalibunaru te mnogobrojnim aktivnostima u ovom džematu.

Prije jacije i teravih-namaza reisu-l-ulema obratio se velikom broju vjernika u džamiji koji su došli da se susretnu s njim i čuju njegovo predavanje. U svom predavanju Reisu-l-ulema je naglasio značaj džemata, značaj mubarek mjeseca ramazana i naše brige o zajednici muslimana.

Druženje sa Reisu-l-ulemom je nastavljeno u divanhani uz kahvu i posebno pripremljenu tortu za ovu priliku.