BiznisTravnik

Saopćenje HIFA Benz d.o.o. povodom izgradnje nove benzinske pumpe u Travniku

HIFA Benz d.o.o. Tešanj oglasila se u  javnosti saopćenjem u povodu informacije o postupku izdavanja okolinske dozvole za izgradnju još jedne benzinske pumpe na istočnom ulazu u Travnik. 

 

 

-Dana 03.02.2021. godine na oficijelnoj stranici Opštine Travnik objavljen je Javni uvid u postupak Izdavanja okolinske dozvole za izgradnju objekta benzinske stanice od strane poslovnog društva HIFA- PETROL d.o.o., sa sjedištem u Sarajevu, u vremenu od 03.02.2021. do 23.02.2021. godine.

S tim u vezi, a kako bi izbjegli eventualne zabune, javnost obavještavamo da je subjekt po čijem se zahtjevu vodi postupak za izdavanje okolinske dozvole za izgradnju benzinske stanice HIFA-PETROL d.o.o. Sarajevo potpuno drugi, zaseban i odvojen pravni subjekt u odnosu na naše privredno društvo HIFA-BENZ d.o.o. Tešanj, P.J. Travnik.

Vlasnik HIFA-PETROL d.o.o. Sarajevo je HAJRUDIN AHMETLIĆ, a HIFA-BENZ d.o.o. Tešanj, P.J. Travnik je bio FAHRUDIN AHMETLIĆ, zvani FAHKO, koji je za svoga života bio poznat kao osoba omiljena u zajednici zbog svoje spremnosti da pomogne drugima i učestvuje u projektima u gradu Travniku, te nakon njegove smrti HIFA-BENZ d.o.o. kao društvo prelazi na njegovu suprugu ALMU AHMETLIĆ. Svi navedeni podaci su dostupni u javnim registrima poslovnih društava, kao i putem portala www.bizreg.pravosudje.ba.

Naše privredno društvo, HIFA-BENZ d.o.o. P.J. Travnik, već dugi niz godina posluje u Travniku sa benzinskom stanicom koja se nalazi prije ulaza u Travnik, na lijevoj strani iz pravca Dolac na Lašvi.

Postupak izdavanja okolinske dozvole za izgradnju nove benzinske stanice pokrenut je od strane HIFA-PETROL d.o.o., a ne od strane HIFA-BENZ d.o.o. Mjesto predviđeno za izgradnju nove benzinske stanice od strane HIFA-PETROL-a se nalazi na istoj strani magistralne ceste M-5 i to na parcelama k.p. br. 612/2 i dio k.p. br. 610, k.o. NP_TRAVNIK. Preciznije, izgradnja nove benzinske stanice je predviđeno na zemljištu koje je po konfiguraciji brdovito, na istom se nalazi voćnjak- uvala, i to preko puta stambenog objekta u vlasništvu porodice Tafi. Obzirom da se u dijelu javnosti stekao pogrešan zaključak da je postupak za izgradnju ove benzinske stanice pokrenut od strane HIFA-BENZ d.o.o. želimo istaći i naglasiti da ovaj postupak nije pokrenut i ne vodi se po našem zahtjevu.

Također, napominjemo da je HIFA-BENZ d.o.o. od ranije vlasnik zemljišta na lokaciji za skretanje prema „PLAVOJ VODI”. Na ovome zemljištu je predviđeno po regulacionom planu izgradnja benzinske stanice, ali opredjeljenje poslovne politike HIFA-BENZ d.o.o. je da na ovome zemljištu ne gradi novu benzinsku stanicu iz više razloga. Jedna od osnovnih razloga je što Travnik od svih gradova BiH, pa i šire, ima i pruža najljepši ulaz u grad sa jedinstvenim pogledom na mnogobrojne objekte kulturno-historijskog značaja, a novom izgradnjom takav prizor i pogled bi mogao bit ugrožen i narušen.

 

HIFA Benz d.o.o. Tešanj