IzboriPolitika

SDA i HDZ za samo jedan stranački skup potrošili 50.000 KM državnih sredstava!

Proteklog vikenda, na Vlašiću, u organizaciji ŠPD „Srednjobosanske šume“ Donji Vakuf, organizovana je 6.interna Šumarijada. Bila je ovo prilika, prvi put nakon 2019.godine, da se na jednom mjestu okupe radnici ovog javnog preduzeća i objasni im se kako i za koga treba glasati na Općim izborima koji će se održati 2.oktobra.

 

Jer, kako drugačije objasniti skup na kome se radnicima, pored direktora ovog javnog preduzeća, Vildana Hajića, obratili i Melika Mahmutbegović, Amir Šećibović, Tahir Lendo i Salkan Merdžanić, svi na listama SDA za predstojeće izbore. Ove godine, kao i svake, ali samo predizborne godine, na Šumarijadi, SDA se pridruže i njihovi vječiti koalicioni partneri, posebno kada se jede i pije o državnom trošku – tako da je priliku da prisutne pozdravi dobio i predsjednik Federacije BiH, Marinko Čavara, nosilac liste HDZ BiH za Parlamentarnu skupštinu BiH, koji je ujedno i član američke „Crne liste“ zbog „ugrožavanja stabilnosti regije potkopavanjem Daytonskog mirovnog sporazuma i demokratskih procesa ili institucija“. Uz njega je bila i ministrica finansija u Vladi SBK, Mirjana Plavčić, također na listi HDZ BiH.

 

Zanimljivo je da je na organizaciju ovog skupa spiskano najmanje 50.000,00 KM, barem prema Pozivu za dostavljanje ponuda koje je ŠPD „Srednjobosanske šume“ Donji Vakuf uputila, a u kome je navedeno da će Šumarijadi prisustvovati 850 radnika ovog preduzeća. S obzirom na to da preduzeće ima oko 800 radnika, jasno je da su uredno planirali i dodatnih 50 „neradnika“ ovog preduzeća u obliku stranačkih kandidata SDA i HDZ, kojima je bio za cilj da pridobiju glasove kroz predizborni skup plaćen državnim parama što je izričito zabranjeno izmjenama Izbornog zakona BiH koje je nedavno nametnuo Visoki predstavnik.

 

U vrijeme kada kandidati SDA javno obećavaju da će ako pobjede SIGURNO otjerati sve one koji su za borbu korupcije i da će SDA imati „nulti stepen brobe protiv korpucije“ trošenje 50.000 KM na stranačka „prela“ u vrijeme dok to isto preduzezeće ne može obezbijediti ogrjev za penzionere i demobilisane borce ili ga osigurava po enormnim cijenama, je najbolji prikaz bahatosti i korupcije za koju se SDA i HDZ zalažu.

 

Vrijeme je da 2.oktobra građani ovo na biračkim mjestima zaustave i da kažu dosta je! Vrijeme je da napokon SVANE DAN!

 

 

Služba za odnose s javnošću