Sport

Srđan Samardžić i Jelena Kosić pobjednici “Pharmamed Travnik noćne utrke”

 

Srđan Samrdžić i Jelena Kosić pobjednici su prve „Pharmamed Travnik noćne utrke“ koja je večeras održana u Travniku u organizaciji Centra za edukaciji mladih (CEM). Banjalučanin Srđan Samardžić pretrčao je stazu dugu pet kilometara za nešto više od 15 minuta i bio je najrbrži u muškoj konkurenciji, dok je u ženkoj konkurenciji najbrža bila Jelena Kosić.

Na utrci je nastupilo oko 500 učesnika iz više bosanskohercegovačkih gradova, a među njima su bili atletičari iz Banja Luke i Sarajeva, ali i veliki broj rekreativaca i cijelih porodica koje su nastupile na ovom lijepom događaju.

Start i cilj bili su ispred Zavičajnog muzeja ,a trčalo magistralnim putem M-5  i Alejom do PS Borac i nakon toga Bosanskom ulicom do cilja.

-Utrka je imala za cilj promociju zdravih stilova života, bez alkohola, droga i duhanskih prerađevina, što je jedna od ključnih aktivnosti CEM-a, te promociju trčanja kao sve popularnijeg vida rekreacije u BiH. – kazali su organizatori koji su na vrhunskom nivou o priredili ovaj događaj.

Događaj je pored velikog broja učesnika na gradske ulice izmamio i veliki broj gledalaca.