Student Info

Studenti sa Sveučilišta „VITEZ“ posjetili Franjevački muzej i lječilište „Reumal“ u Fojnici

 

U okviru praktičnog dijela predavanja i vježbi na kolegiju Državno pravni razvitak BiH na Fakultetu pravnih nauka Sveučilišta „VITEZ“, proteklih je dana organiziran posjet Franjevačkom muzeju u Fojnici, najvećem bastionu franjevačke zaostavštine u BiH. Na taj su se način studenti upoznali s kulturno-povijesnim vrijednostima bogate knjižnice, muzejskog arhiva i kolekcije umjetnina.

Doc.dr. Ivo Miro Jović, nositelj kolegija Državno pravni razvitak BiH, tom prigodom  je održao i predavanje o temi „Povijesno-kulturna vrijednost franjevačkog muzeja u Fojnici“.

„Studenti su imali priliku praktično spoznati povijesne podatke o franjevačkim čuvarima knjižničnog, arheološkog, numizmatičkog i umjetničkog bogatstva, što naglašava neizmjernu vrijednost i opstojnost državno-pravnog razvitka Bosne i Hercegovine. U skladu s tim, ponosni smo na činjenicu da su fojnički franjevci primarni bastion bosanskohercegovačke multikulturalnosti, suživota i aktivni promotori franjevačke zaostavštine“,  kazao je mr. Mirza Čaušević, viši asistent na Fakultetu pravnih nauka, u čijoj su pratnji studenti prava otputovali u Fojnicu.

Uz studente prava Fojnicu su posjetili i studenti Fakulteta zdravstvenih studija – smjer Fizioterapija i radna terapija te obišli i lječilište “Reumal” te u nazočnosti  asistenata Jelene Pirner i Emira Mešanovića praktično popratili nastavni sadržaj na vježbama Fizioterapija u ortopediji i Balneologija.

Nakon obveznog edukacijskog dijela studenti su imali i vrijeme za odmor i obilazak ovog rehabilitacijskog Centra.