Politika

Tarik Šečić ostaje na čelu OO SBB Travnik

Nakon održane Skupštine Općinskog odbora Saveza za bolju budućnost (SBB) Travnik i konstituisanja novog saziva Općinskog odbora, večeras je u prostorijama Saveza za bolju budućnost održana Izborna sjednica OO SBB Travnik. Novi saziv Općinskog odbora broji 25 članova, a riječ o obrazovani ljudima koji su se već dokazali u svojoj struci.

 

 

Na sjednici se birao Predsjednik Općinskog odbora SBB Travnik. Od pet kandidata koji su bili predloženi, većinom glasova članova Općinskog odbora  Travnik izabran je dosadašnji predsjednik, Tarik Šečić.

Tarik Šečić  završio je Fakultet sporta i tjelesnog odgoja  na Univerzitetu u Sarajevu. Postdiplomski studij  na Edukacijskom fakultetu, gdje je uspješno magistrirao i stekao zvanje magistar kineziologije.

Radio u više srednjih i osnovnih škola na području općine Travnik, a sada zaposlen kao profesor sporta i tjelesnog odgoja u Osnovnoj školi „Dolac“. Autor više naučno-istraživačkih radova i stručnih radova iz oblasti sporta. Učesnik na nekoliko međunarodnih simpozija iz oblasti sporta.

Uspješno završio Univerzitetski kurs „Liderstvo i razvojni omladinski rad u zajednici“ u organizaciji Centra za edukaciju mladih i Univerziteta u Jonkopingu.

Osnivač, trener  i predsjednik Upravnog odbora Sportkog kluba „Olimpija“ koji već duži niz godina egzistira na području općine Travnik i okuplja preko stotinu mališana kroz različite projekte i sportske discipline.

Dugogodišnji instruktor skijanja u Skijaškom klubu „Ski team Vlašić“ i nosilac međunarodne ISIA licence iz alpskog skijanja.