Život

Travničanin Nermin Mameledžija videom odlaska u Njemačku rasplakao gledatelje

Mladi doktor stomatologije Nermin Mameledžija iz Turbeta kod Travnika snimio je autobiografski dokumentarac o odlasku iz Bosne i Hercegovine u Njemačku.

 

 

Dvadesetšestogodišnji doktor stomatologije iz Travnika, s diplomom Stomatološkog fakulteta u Sarajevu, kao i brojni njegovi vršnjaci shvatio je da nema budućnosti u BiH te je i prije završetka studija počeo pripreme za odlazak u Njemačku.

Trenutno radi kao stomatolog u jednoj modernoj praksi, a posljednju godinu i po je snimao uspone i padove koji su ga pratili na tom putu i sve objedinio u film.

-Želio sam se tako na svoj način oprostiti od porodice i prijatelja, a ujedno sam smatrao da bi moje iskustvo moglo biti korisno drugim ljudima koji imaju slične ambicije. Iako sam još tokom studija, na raspustu između semestara, proputovao mnoge zemlje svijeta, ovo je ipak bilo najemocionalnije putovanje do sada. – napisao je Mameledžija u opisu videa.

U komentarima je dobio brojne poruke podrške, a neki su rekli da ih je video rasplakao u dijelu gdje se rastaje od roditelja.

Nermin Mameledžija poznat je od ranije kao svjetski putnik iz Travnika koji je sa ruksakom na leđima obišao Evropu, Aziju i Južnu Ameriku.