Hronika

Travničanin stradao od strujnog udara

Policijskoj stanici Travnik juče oko 11,40 sati prijavljeno je da je na njivi zasađenoj kukuruzom u mjestu Donja Trebeuša, općina Travnik pronađeno beživotno tijelo osobe inicijala M.G. (52). Uviđaj na licu mjesta izvršili su službenici Sektora kriminalističke policije MUP Srednjobosanskog kantona, gdje je utvrđen osnov sumnje da je osoba smrtno stradala usljed udara električne struje, koja je bila postavljena oko zasada kukuruza.

-Struju je, prema dosadašnjim saznanjima, postavio vlasnik njive E.Š. (59) iz Travnika, kako bi zaštitio zasade od divljih životinja, ali je stradali ostvario kontakt sa provodnicima i tom prilikom smrtno stradao. – potvrđeno je iz Mup-a Srednjobosanskog kantona.

Vlasnik njive  E.Š. (59)  lišen slobode zbog sumnje da je počinio  „teško krivično djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine“ iz člana 328. KZ FBIH“  i nad njim je u toku  kriminalistička obrada. Po okončanju kriminalističke obrade, protiv osumnjićenog će biti podnesen  izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Travnik.