Mladi

Travničkanke na konferenciji “”Europskih vrijednosti za budućnost zemalja Jugoistočne Europe.”

U Kruševu, Sjeverna Makedonija od 30.9. do 4.10. 2021. godine, sastaju se mladi iz 16 zemalja koji će zajedno raditi na europskoj budućnosti regije. Riječ je 19. izdanju Međunarodne konferencije mladih “Europske vrijednosti za budućnost zemalja Jugoistočne Europe.”

 

 

Konferencija će se održati pod pokroviteljstvom Saveza mladih-Kruševo (Youth Alliance) uz potporu značajnih donatora, na kojoj će se sastati do 60 sudionika iz zemalja regije SEE (Sjeverna Makedonija, Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Grčka, Kosovo, Crna Gora, Rumunija, Srbija, Slovenija i Turska), te gosti iz organizacija za mlade partneri iz Njemačke, Italije i Francuske u ulozi mentora.

Sami cilj konferencije jeste  povezivanje regionalnih donositelja odluka iz različitih sektora društva sa zainteresiranom publikom i posvećenim mladim ljudima. Poseban utjecaj je na izgradnji liderskih vještina i sposobnosti mladih u procesu donošenja odluka usmjerenih na djelovanje za promicanje europskih vrijednosti, koje bi organizacije trebale iskoristiti kroz mlade lidere SEE regije.

Iz Travnika, (BiH) predstavnice ispred organizacije PS “Maya”- Educational Center su: Đena Arifović, koordinatorica projekta “Digi Zone”, Anđela Šećerović i Ima-Una Karač, koje rade na osnaživanju liderskih sposobnosti mladih kroz projektno djelovanje.

Da podsjetimo, PS “MAYA”- Educational Center je neprofitna organizacija čija je misija da  kvalitetano i odgovorano utiču na neformalno obrazovanje djece i mladih, koje će im pomoći u nadograđivanju dodatnih znanja, vještina i kompetencija za izgradnju zdrave, uspješne i sretne ličnosti.