Travnički studenti taoci unutrašnjih neslaganja vladajućih stranaka u OV Travnik

Naši studenti, budućnost ovog grada, i dalje su taoci unutrašnjih neslaganja vladajućih stranaka u Općinskom vijeću Travnik. Tražeći riječi ili razloge koji mogu opravdati bahato i nesnošljivo ponašanje vladajućih stranaka unutar Općinskog vijeća Travnik, pametnom je dovoljno da shvati da njima baš ništa nije sveto.

 

Držati studente koji su uredno pripremili sve svoje dokumente kako bi pristupila konkursu za dodjelu stipendija koje raspisuje Općina, taocima neslaganja unutar vladajućih stranaka govori o tome da najveće bogatstvo ovog grada nije vrijedno pažnje vladajućih stranaka u našem Vijeću.

I opet se ponavlja stara priča o zabrinutosti vladajućih o položaju konstitutivnih naroda u Općini i njihovoj odlučnosti da, koristeći sve poluge vlasti, zakoče ili odluče da raspišu Konkurs za dodjelu stipendija onda kada njima padne na pamet. A gdje vam je pamet da shvatite da je upravo ta mizerna stipendija od 100 KM mjesečno jedina pomoć koju studenti iz porodica lošijeg imovinskog stanja dobiju mjesečno od institucija koje se zaklinju u mlade i njihovu budućnosti u Bosni i Hercegovini.

A znate izaći u javnost i reći kako radite sve što je potrebno da zaustavimo odlazak mladih iz BiH a teško je sjesti zajedno i staviti odluku o raspisivanju konkursa na dnevni red OV Travnik.

Nema opravdanja za ovu situaciju i ne pristajemo da iznosite razloge zašto se ova odluka nije našla na dnevnom redu OV. Jednostavno shvatite da je akademska godina počela prije tri mjeseca i da moramo žurno reagovati kako bi naša djeca, naši studenti bili u mogućnosti aplicirati za stipendiju koje dodjeljuje Općina Travnik.

Ovim putem tražimo od vladajućih stranaka u OV Travnik da pod hitno sazovu sjednicu OV Travnik kako bi se Odluka o raspisivanju konkursa za stipendiranje našla na dnevnom redu.

 

(Klub vijećnika SDP u OV Travnik)