Travnik

Travnik i Makarska partnerski gradovi!

Prvi dan proljeća, 21. mart, već šest godina se obilježava i kao Dan Općine Travnik. Danas  je održana svečana sjednica Općinskog vijeća Travnik na kojoj su se prisutnima obratili predsjedavajuća OV Travnik, Vlatka Lukić i načelnik općine, Admir  Hadžiemrić .

Na svečanoj sjednici potpisana je i Povelja o partnerstvu  Travnika i Makarske koju su potpisali načelnik Općine Travnik, Admir Hadžiemrić i gradonačelnik Makarske, Tonći Bilić.

Svečanu sjednicu svojim nastupima uljepšali su Vokalni sastav „Lašvanske dive“, koje su izvele pjesmu „Travnik to je moj grad“ , autora Taika Ganića, te klapa „Srdela“ i mališani iz JU „Obdanište Travnik“.

U okviru obilježavanja Dana Općine Travnik danas  je upriličeno i svečano otvaranje Centralnog gradskog trga. Brojnim građanima obratili su se načelnik i predsjedavajuća Općinskog vijeća, a Trg su puštanjem „travničkih kratkokljunih golubova“simbolično otvorili članovi Društva za uzgoj i zaštitu sitnih životinja „Tulika“ Travnik.  Kako je načelnik Hadžiemrić kazao, radovi na Trgu još nisu završeni, a prema riječima predsjedavajuće Lukić naziv Trga predložit će komisija koja je koja treba da predloži nazive ulica i trgova za cijelo područje travničke općine.