Turizam

Turisti iz brojnih zemalja koristili usluge Turističkog informativnog centra

Reaktiviranje Turističko-informativnog centra (TiC) se u samo prvih sedam dana rada pokazalo jako svrsishodnim, saopćilimsumiz Turističke zajednice Općine Travnik.
– Tako je TiC kao servis u prethodnih sedam dana poslužio različitim grupama iz: Češke, Poljske, Njemačke, Engleske, Omana i Švicarske. Najčešće lokacije o kojima su turisti tražili informacije su svakako tvrđava Stari grad, Zemaljski muzej, Kuća Ive Andrića, izvor Plava voda, ali i informacije o dostupnim smještajnim kapacitetima u hotelima, privatnim smještajnim kapacitetima itd.- saopćili  su iz TZ Općine Travnik.
Kada je u pitanju gastronomije, najviše upita je naravno bilo za mjesta na kojima se mogu pojesti originalni travnički ćevapi, popiti bosanska kahva ili pojesti neki bosanski kolač.
Najavljuje se rekordna turistička sezona u svim segmentima, te dolazak turista u BiH, a tako i u Travnik iz mnogobrojnih zemalja svijeta.
Travnik posjeduje svoj turistički potencijal i turističke kapacitete, a zadatak Turističke zajednice općine Travnik skupa sa svojim Turističko-informativnim centrom jeste da maksimalno olakša turistima tokom njihovog boravka, te da im da pravovremene i korisne informacije koje će njihov boravak našem gradu učiniti ljepšim.
Iz Turističke zajednice Općine Travnik pozivajz sve registrovane pravne i fizičke subjekte s područja općine Travnik koji se bave turističko-ugostiteljskom djelatnošću da u TiC dostave svoje promotivne materijale poput letaka, prospekata, brošura i slično koji će biti izloženi i na raspolaganju svim turistima koji pomoć zatraže u Turističko-informativnom centru. Za sve informacije i dostavu promo-materijala možete kontaktirati brojeve telefona: 030 501 144 ili 062 582 296.