Zdravlje

U SBK određene institucije i odgovorne osobe u slučaju pojave Corona virusa

U Srednjobosanskom kantonu određene su institucije i odgovorne osobe u slučaju pojave Corona virusa, rečeno je na večerašnjoj javnoj tribini pod nazivom „Corona virus – prijetnja ili…“ koju je organizirao  Zavod za javno zdravstvo Srednjobosanskog kantona/ Kantona Središnja Bosna (ZZJZ SBK/KSB) u prostorima Univerziteta/Sveučilišta „Vitez“ u Travniku.

 

O ovoj aktuelnoj temi brojnim gostima javne tribine govorio je doc.dr. Sead Karakaš, specijalista epidemiolog  i direktor Zavoda za javno zdravstvo srednjobosanskog kantona.

-Želimo podjeliti informacije kojima raspolažemo. Mislim da je to pravi način da svi oni koji su zainteresirani za problem Corona virusa imaju prave informacije i da na osnovu toga usklade svoje ponašanje. Sve aktivnosti usklađene su sa preporukama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO). Ovo je jedan globalni problem i na tom problemu trebamo svi podjednako raditi i sarađivati. – kazao je doc. dr. Karakaš u izjavi medijima.

On je istaknuo kako su na nivou Srednjobosanskog kantona određene odgovorne osobe i institucije kada je pitanju problem Corona virusa i ako dođe do tog slučaja. Pripremljen je i edukativni materijal za građane, ugostitelje, prevoznike i hotelijere, ali i za zdravstvene radnike.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript