Scena

Učesnici iz pet zemalja nastupili na 13. festivalu “Dok teče Lašva”

 

Međunarodni dječji glazbeni festival Dok teče Lašva po trinaesti put u petak je održan u Novom Travniku. Salve radosti, smijeha i vedrih nota ispunile su tu noć novotravničku sportsku dvoranu na čijoj pozornici su nastupili mali i nešto veći pjevači, „Zvijezde“ i „Zvjezdice“, iz Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Srbije i zemlje domaćina Bosne i Hercegovine.

U mlađoj kategoriji „Zvjezdice“, prema odluci stručnog ocjenjivačkog suda, prvo mjesto pripalo je Novotravničanki Ani Baškarad. Ona je izvela skladbu Prva ljubav autora Josipa Dujmušića koji je nagrađen za najbolju glazbu i aranžman. Za najbolju vokalnu izvedbu u mlađoj kategoriji nagrađena je Matea Popović iz Nove Bile koja je otpjevala skladbu Marijane Dujmušić Kad djeca sanjaju.

 

Ana Baškarad, prvo mjesto u kategoriji “Zvijezdica”

 

Ocjenjivački sud novotravničkog festivala nagrade koje je dodjelio u kategoriji „Zvijezde“ uputio je u  Kikindu i Novi Sad. Riječ je o skladbi Pitam koja je u interpretaciji Nevene Rosić iz Kikinde proglašena pobjedničkom u ovoj kategoriji,a njenom autoru Ladi Lešu iz Novog Sada pripla je nagrada za najbolju glazbu. Mladi pjevač iz Nikšića Luka Bajović, koji je izveo skladbu Violino autorice Lare Šćekić, dobio je nagradu za najbolju vokalnu izvedbu.

 

Nevena Rosić, prvo mjesto u kategoriji “Zvijezda”

Veliki interes publike u Novom Travniku pobudilo je gostovanje mladog Splitskoj pjevača Roka Blaževića, ovogodišnjeg pobjednika regionalnog televizijskog  show programa Pinkove zvjezdice. Roko, koji je proteklih mjeseci u žiži medijskog interesa, nastupio je u revijalnom dijelu novotravničkog dječjeg festivala Dok teče Lašva.

 

Roko Blažević