Uručeni indeksi brucošima sa šest fakulteta Internacionalnog Univerziteta Travnik

 

Na Interacionalnom Univerzitetu Travnik (IUT) danas je upriličena svečanost u povodu početka nove akademske godine na kojoj su brucošima uručeni indeksi. Studentima Saobraćajnog, Politehničkog fakulteta, Fakulteta za medije i komunikacije, Ekološkog, Pravnog i Ekonomskog fakulteta obratio se rektor Internacionalnog Univerziteta Travnik, prof.dr. Ibrahim Jusufranić, te Zoran Matošević, pomoćnik ministra obrazovanja u Srednjobosanskom kantonu.

-Ovo je 10. generacija koja se upisuje na Internacionalni Univerzitet u Travniku. Moram reći da je upis bio zadovoljavajući. Bolji nego prošle godine. Najveći interes studenti su pokazali za tehničke fakultete. Mi ćemo i ove godine našim studentima ponuditi odlične uslove. Uslovi će se znatno promjeniti u martu naredne godine kada preseljavamo u novu zgradu. Tada će se i nastava odvijati u manjim grupama po najsavremenijim metodama.- kazao  je prof.dr. Ibrahim Jusufranić istaknuvši kako je uspostavljena saradnja sa mnogim Univerzitetima u svijetu što studentima IUT omogućava razmjenu, a diplome su priznate i izvan granica BiH.

dsc_0076

Rektor Jusufranić je posebno naglasio činjenicu da je Internacionalni Univerzitet u Travnik od maja ove godine akreditovan. Uspješno školovanje novim studentima poželjeli su i dekani Fakulteta koji djeluju u sklopu ove visokoškolske ustanove. Za lijep ugođaj pobrinuli su se članovi KUD „Borac“ iz Travnika.