Sport

Uspješan start mladih nogometaša Travnika na turniru i Švicarskoj

Članovi Akademije NK Travnik ovog vikenda učestvuju na turniru u Švicrskoj. Na samom startu  turnira SSM Youth Trophy 2018 koji je se igra u organiciji  FC Emmenbrucke Travničani su zabilježili visoku pobjedu od 11:1 u prijateljskom susretu.

 

Nakon visoke pobjede Travničani su danas  poraženi sa 2:1, a u trećoj utakmici zabilježili su novu visoku pobjedu od 6:0. Ekipu  u Švicarskoj vode treneri Adnan Beganović i Nihad Ribić.

Podsjećamo, na nedavno održanom završnom turnir DFA Mini lige BiH  u Sarajevu  Akademija NK Travnik imala je dvije ekipe, koje su ranije bile najbolje u svojim dobnim skupinama  na regionalnom nivou. Svoj kvalitet opravdali su i na završnom turniru u Sarajevu vrativši se sa peharima i medaljama.  Ekipa Akademije NK “Travnik” u kojoj su nastupili dječaci 2009. godište osvojila je prvo mjesto, a ekipa dječaka 2006. godište zauzela je treće mjesto u svojoj skupini.

Nakon toga nastupili su na turniru u Sloveniji, a turnir u Švicarskoj još jedna je prilika za mlade Travničane da pokažu svoje nogometne vještine.

Pogledajte galeriju fotografija sa turnira u Švicarskoj.