Centralna Bosna

Vlada SBK danas utvrdila konačnu Listu volontera za 2020. godinu

Komisija za provođenje javnog poziva je dostavila Listu osoba za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa u kantonalne organe uprave, a Vlada SBK na današnjoj sjednici u Travniku utvrdila je Konačnu Listu osoba za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa u kantonalne organe uprave.

 

 

Prema nezvaničnim informacijama, svi volonteri koji su se prijavili na javni poziv,  a koji ispunjavali  uslove su primljeni na stručno osposobljavanje, bez zasnivanja radnog odnosa, u kantonalne organe uprave u 2020. godini.

Tako će ove godine usavršavanje obavljati 369 volontera iz jedanaest općina su Srednjobosanskog kantona. Na javni poziv bilo je prijavljeno još 115 osoba koje nisu ispunile uslove iz janog poziva za prijem na volontiranje u organima javne uprave.

Prema dostupnim informacijama najviše volontera bit će iz Općine Travnik 78, iz Bugojno će ove godine biti 74 volontera, Busovače 19, Donjeg Vakufa  36, Fojnice  21, Gornjeg Vakufa/Uskoplja  27, Jajca 12, Novog Travnika 31, Viteza 41, Kiseljaka 23 i Kreševa sedam.