Centralna BosnaInfo

Vlada SBK: Izdvojena sredstva za obrazovanje i sport

 

Na prijedlog ministrice obrazovanja, nauke,kulture i sporta SBK, Katica Čerkez,  Vlada Srednjobosanskog kantona na posljednjoj sjednici donijela je Odluku o raspodjeli sredstava za sport – sportskim savezima, sportskim klubovima i sportašima pojedincima za učešće u ligaškim takmičenjima i podršku u radu. Riječ je o preostalim sredstvima iz granta za sport u  iznosu od 227.700 KM.

Na prijedlog ministrice Čerkez donosena je i Odluka o utrošku sredstava i dodjeli ugovora za S.Š.“Novi Travnik“, za Nastavak prve  faze izgradnje Srednje škole . „Novi Travnik“. Ugovor je dodjeljen  najpovoljnijem ponuđaču, firmi  „Građevinar“ d.o.o. Novi Travnik. Inače, riječ je o sredstvima Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 212.000 KM.

vanjskopoliticka_inicjativa_bih

Vlada SBK informisana je  o dostignutim aktivnostima Bosne i Hercegovine za pridruživanje Evropskoj Uniji. Prezentacija je održana od strane predstavnika Vanjskopolitičke inicijative BiH, a aktivnostima je , pored ostalih govorio, Osman Topčagić konsultant Vanjskopolitičke inicjative BiH i bivši ambasador BiH u Briselu.