LifestyleTravnik

Vlašić i ovog vikenda privukao veliki broj posjetilaca

Sunčano vrijeme, ugodna temperatura i idealno pripremljene skijaške staze privukli su veliki broj posjetilaca, zaljubljenika u zimske sportove i rekreativaca na planinu Vlašiću. Ski liftovi Babanovac 1 i 2 i Markovac bili su u pogonu, kao i Baby ski – lift pored hotela Sunce.

 

Turistička zajednica SBK  i ove sezone je otvorila svoj Turističko-informativni centar koji se nalazi na najatraktivnijem turističkom središtu planinskog centra na Babanovcu, gdje posjetioci Vlašića mogu dobiti sve dodatne servisne i turističke informacije.

 

Pored brojnih promotivnih materijala o prirodnom naslijeđu posjetioci  Info centra mogu  pogledati i izložbu rukotvorina i suvenira koju je priredio Zavičajni muzej Travnik , te na licu mjesta saznati kako nastaju prekrasni grnčarski radovi.

 

Turistička zajednica SBK s ciljem razvoja i unapređenja turističke ponude i sadržaja, svojim posjetiteljima na Vlašiću osigurala i ove godine usluge hitne pomoći. Hitna pomoć je u saradnji sa JU Dom zdravlja Travnik smještena u objektu Info-centra na Babanovcu.