BiznisTehno

Vrhunski predavači i panelisti drugog dana Sajma ITReboot

Amfiteatar novog Srednjoškolskog centra u Travniku je i drugog dana sajma bio popunjen do posljednjeg mjesta na panelu “IT sektor kao pokretač razvoja lokalne zajednice”.

 

 

Današnji panelisti su se složili da je
IT sadašnjost i doista može biti pokretač razvoja lokalne zajednice.

U današnjoj panel diskusiji učestvovali su: Kenan Dautović, načelnik Općine Travnik, Damir Maglajlić, izvršni direktor BIT Alijanse, organizacije koja okuplja oko 50 istaknutih IT kompanija iz Bosne i Hercegovine, Edin Mehić, uspješni bh. poduzetnik i investitor, te Kasim Tatić, redovni profesor na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu te rukovodilac Katedre za mikroekonomiju i Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma.

IT industrija je zamijenila kompanije po kojima smo bili poznati, vrijeme je za kreiranje dobrog zakona za freelancere, vrijeme je za posebne pristupe i olakšice za osnivanje IT kompanija kako bismo prigrlili promjene, ali i razvoj koji nam donose.
Vjerujemo da je it.reboot doista mjesto inspiracije za mlade ljude da individualno pokrenu promjene i pokušaju pronaći rješenje za probleme s kojima se susreću.

Organizatori Sajma ITReboot su Općina Travnik , Centar za edukaciju mladih – CEM , BeeZone Biznis Inkubator

Sponzori BH Telecom i Vlada SBK/KSB Ministarstvo privrede SBK/KSB.