IzboriPolitika

Zastupnica Suzana Krišto predala Nacrt Strategije za mlade KSB

Zastupnica u Saboru Kantona Središnja Bosna (KSB)  Suzana Krišto (HDZ BiH), jučer je u proceduru  predala Nacrt Strategije za mlade KSB.

 

 

Strategija za mlade dokument je institucija vlasti s programskim pristupom djelovanjima prema mladima, što uključuje definirane probleme i potrebe mladih, strateške pravce djelovanja, te ciljeve Strategije i mjere za realizaciju ciljeva Strategije. Na razini kantona, u skladu s ustavnim nadležnostima i zakonom, Strategija obvezno sadrži programe djelovanja za mlade u pojedinim oblastima sektora za mlade.

KANTON SREDIŠNJA BOSNA pozitivno je okruženje u kojem mladi ljudi trebaju zdravo odrastati, ostvarivati sva svoja prava i biti okruženje u kojem su mladi zaštićeni i cijenjeni, gdje se njihovi glasovi uvažavaju i gdje su podržani maksimalno i da mogu ostvariti svoje obrazovne, radne, kulturne, sportske i druge potencijale.

-Svjesna činjenice da mladi jesu istinski potencijal svakog društva, KSB ovim strateškim dokumentom treba iskazati opredjeljenje za ulaganje maksimalnih napora u koordinaciji svih kantonalnih struktura kako bi pružila potporu mladima u različitim oblastima društvenog života. – istaknula je ovom prilikom zastupnica Krišto.