Mladi

Završen ovogodišnji ciklus programa “Stariji brat, starija sestra”

Danas je u Centru za edukaciju mladih (CEM) upriličen program dodjele certifikata i zahvalnica povodom završetka ovogodišnjeg ciklusa programa “Stariji brat, starija sestra” koji Centar za edukaciju mladih provodi sa Centrom za socijalni rad općine Travnik i drugim partnerima.

 

Program „Stariji brat, starija sestra“ nastao je kao težnja da se kroz volonterski, društveno koristan angažman mladih i odraslih, doprinese socijalnom uključivanju djece, poboljša socijalna kohezija i socijalna pravda u bosanskohercegovačkom društvu. Novim načinom rada, u kojem učestvuju vladine i nevladine organizacije kao partneri, podržava se proces reforme sistema socijalne zaštite u BiH.

U programu “Stariji brat , starija sestra” povezuje se jedno dijete u dobi od 6 do 14 godina odnosno osnovnoškolskog uzrasta sa jednim “starijim bratom” ili “starijom sestrom” odnosno sa jednim volonterom, studentom ili studenticom u dobi od 20 do 30 godina.

Također na kraju programa izvršena je i primopredaja terenskog automobila koji je za potrebe Centra za socijalni rad doniran zajedničkom akcijom Centra za edukaciju mladih, Općine Travnik, Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta i Helen Doron Travnik.

 

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript