Kult ART

16. „Travničke večeri“ u znaku promocija, predstava i koncerata

Sinoć su   u sklopu kulturne manifestacije “16. Travničke večeri” koju organizuje JU Centar za kulturu općine Travnik upriličena su četiri dešavanja koja su usitinu pružila raznoliku ponudu za različite, kako dobne skupine, tako i ljubitelje umjetnosti.

 

Za djecu je upriličena promocija zbirke “Neke pjesme i jedna basna krasna” autorice Marije Marić, uz kreativnu radionicu, kao i “Sedmica knjige” u Dječijem odjeljenju JU Gradska biblioteka Travnik. Djeca školskog uzrasta u sklopu “Travničkih večeri”, a na zahvalu JU Gradska biblioteka Travnik, će imati priliku da posjete Dječije odjeljenje Gradske biblioteke, te se besplatno učlane u periodu od 25.7. do 29.7. 2022. godine.

Večernji sati u Centru za kulturu općine Travnik bili su rezervisani za ljubitelje klasične muzike i dramske umjetnosti.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

U velikoj sali Centra održan je koncert “Recital za klarinet i klavir” na kojem su Mariija Maslo (klavir) i Armin Smirko (klarinet) još jednom pokazali vrijednost i važnost klasične muzike.  Na Kamernoj sceni Centra u izvedbi Pozorišta Travnik izvedena je pretpremijera predstave “The Kateteri” u režiji Roberto Zahirović, autora teksta Rusmira Agačevića. Premijera je najavljena za srijedu 27.7. u 20:00h, Kamerna scena Centra za kulturu.

Do kraja ove sedmice, također su najavljene brojne aktivnosti koje se mogu pratiti na službenim platformama Centra za kulturu općine Travnik.