Scena

BH Turneja švicarskog benda Šuma Čovjek

Švicarski bend Šuma Čovjek uskoro kreće na bosanskohercegovačku turneju.Vrijedno je napomenuti kako je ovaj bend za četiri singla s albuma NO MAN'S LAND (2018.) i FATA MORGANA (2022.) snimio video spotove u Srednjoj Bosni.

 

Svojom diskografskom produkcijom, nastupima na najvećim festivalima, gostovanjima u televizijskim i radijskim programima, bend ŠUMA ČOVJEK etabliran je kao jedan od najuspješnijih savremenih pop sastava u Švicarskoj.

U znatiželjnom miješanju kulturnih uticaja, osmočlani sastav muzičara iz Švicarske, BiH, Alžira, i Mađarske svira u ritmičnom mediteranskom pop zvuku i melanholičnim baladama motive polke, sevdalinke, brass, world i jazz muzike. Švicarski dečki migrantskog porijekla pjevaju na francuskom, arapskom i B/H/S jeziku.  Bend je neobični naziv dobio prema doslovnom prevodu naziva jedne ulice u Zürichu, uoči njihovog prvog javnog nastupa, kada su trebali izaći na scenu a nisu imali ime za bend.

Sada će bend Šuma Čovjek prvi put nastupiti u domovini vokaliste i muzičara Ivice Petrušića, univerzitetskog docenta u Luzernu, porijeklom iz Guče Gore kod Travnika. Tokom turneje u BiH bend Šuma Čovjek održaće koncerte u Sanskom Mostu, Mostaru, Travniku i Sarajevu.