Centralna BosnaInfo

Blagoslovljen kamen temeljac za izgradnju Doma za siromašne “Sv. Mihovil” u Busovači

Prigodnom svečanosti blagoslova kamena temeljca u Busovači, 17. maja/svibnja  2017. godine službeno je obilježen početak izgradnje Doma za siromašne “Sv. Mihovil” u Busovači. Ovom važnom događaju za Busovaču nazočili su brojni uzvanici, među kojima je bio mons. Luka Tunjić, busovački župnik fra Zoran Jaković, predsjednik FBiH Marinko Čavara, predsjedatelj OV Busovača Josip Mravak, tajnik u Veleposlanstvu HR u BiH Pero Bilušić te mnogi drugi društveno-politički predstavnici kao i izaslanici udruga, župnih zajednica, poduzeća i sl.

Upućujući riječi dobrodošlice, Josip Lukin, član udruge “Dar srca” i prof. u SŠ “Busovača”, naročito je pozdravio u ime udruge i svih članove iste na već prispjelim donacijama za izgradnju doma. Posebne riječi zahvale iskazao je Ivanu Spajiću, vlasniku širokobriješke tvrtke Urbis 86 – tvrtki koja je besplatno napravila projekt doma.

Sam čin blagoslova kamena temeljca predvodio je monsinjor Luka Tunjić uz koncelebraciju fra Zorana Jakovića i fra Josipa Matijanića, fratara iz župe sv. Ante Padovanskog u Busovači. U prigodnim riječima mons. Tunjić je kazao kako je ovaj projekt kruna rada Udruge “Dar srca” i svih njenih volontera predvođenih predsjednicom Ružicom Laštro te je tom prigodom u ime kardinala Puljića i cijelog ordinarijata čestitao na ovom projektu.

Na koncu svečanosti, prisutnima su se prigodnim riječima obratio i predsjednik FBiH Marinko Čavara, koji je već za prvu fazu izgradnje projekta osigurao 10.000,00 KM te predsjedatelj OV Busovača Josip Mravak koji je ispred općinske vlasti obećao nesebičnu financijsku i materijalnu potporu za izgradnju doma.

Samu svečanost svojim nastupom uveličao je i zbor Srednje škole “Busovača” predvođen profesoricom Magdalenom Marić, a druženje je nastavljeno uz čašicu razgovora i prigodan domjenak koji su osigurali domaćini.

(grad-busovaca.com)