Bradara za HRT 4: Travnik urediti kao Mostar!

Predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Lidija Bradara, gostujuću u emisiji  “Pogled preko granice-Hrvati u BiH” na HTV 4  još jednom je istaknula kako bi Travnik trebao biti uređen po uzoru na Mostar.

 

 

Na pitanje o statusu Hrvata Travnika, Bradara se ponovno vratila na nepravedne izmjene Ustava od strane visokih predstavnika koji su onemogućili jednake mogućnosti Hrvatima Travnika kao što ih imaju Bošnjaci Mostara. Od dva paritetna kantona, Mostar je postao gradom slučajem, a Travnik nema ni status grada koji mu, kao središtu Kantona zaista pripada.

 

-Hrvati Središnje Bosne su puno toga prošli u borbi za svoj ostanak i ne mislimo se odreći svoje povijesti, djedovine, kulture, svojih višestoljetnih samostana, odnosno svega onoga što kao narod na ovim prostorima baštinimo a što hrvatski narod u BiH čini bogatstvom , pa i temeljem Bosne i Hercegovine. Bez obzira koliko nas neki željeli prikazati destruktivnim faktorom, da nema Hrvata u BiH, ona bi se raspala, kazala  je Bradara.

 

(HRT 4)