Centralna Bosna

Ćamil Duraković posjetio Srednjobosanski kanton i Općinu Travnik

Posjetu Srednjobosanskom kantonu, potpredsjednik bh. entiteta Republike Srpske, Ćamil Duraković  je započeo susretom sa načelnikom Općine Travnik Kenanom Dautovićem u zgradi Općine Travnik.

 

Nakon toga potpredsjednik Republike Srpske posjetio je Srednjobosanski kanton gdje je razgovarao sa kantonalnim premijerom, Tahirom Lendom.

 

U okviru planiranih posjeta svim kantonima koji graniče sa povratničkim općinama u entitetu RS, Duraković je kazao da je današnji susreti u Travniku višestruko značajan i zbog razmjene mišljenja o tome kako sistemski pomoći povratnicima koji su odlučili da žive u svojim prijeratnim domovima.

Istaknuo je opredijeljenost da se saradnja dodatno intenzivira u svim oblastima, a posebno u razvojnim i održivim projektima koji će povratnicima, omogućiti bolje uvjete za život i opstanak.

Kako je istaknuo načelnik Općine Travnik, brojni su problemi sa kojima se povratnici susreću, stoga je potrebno da svi doprinesemo kako bi se stvorili povoljni uvjeti za one koji su se vratili u gradove i općine u kojima su nekada živjeli, da mogu živjeti od svog rada.