Scena

Čarobna noć uz Amiru Medunjanin i Boška Jovića na travničkoj tvrđavi Stari grad

Unutar zidina jedne od najljepših bosanskohercegovačkih  srednjovjekovnih tvrđava, Stari grad ,u Travniku sinoć su do kasnih večernjih sati odzvanjali najljepši taktovi naših najpoznatijih sevdalinki, ali i brojnih drugih prekrasnih evergrin hitova.

 

Najpoznatija bh. diva sevdaha neprisnovenog glasa Amira Medunjanin uz pratnju sjajnog Boška Jovića na gitari, za oko 700 posjetitelja iz različitih dijelova BiH, priredila je čarobnu muzičku noć za pamćenje.

Pored predviđenog repertoara, Amira i Boško nisu odoljeli ni brojnim nagovještajima pjesama publike te su tako posjetiteljima ispunjavali i različite muzičke želje. I baš tako, kako to kaže Amirina pjesma “Pjevat ćemo šta nam srce zna”, desila se magija, te su se sasvim spontano uglas s publikom prisjetili najljepših bh. sevdalinki, Vajte, Silvane Armenulić, Kemala Montena, Josipe Lisac, Olivera Dragojevića, Tome Zdravkovića, ali i Branimira Štulića.

Bošku i Amiri, neplanirano iz publike, pridružio se i vrhunski bas gitarista i muzički pedagog koji živi i radi u Hrvatskoj, Zvjezdan Marjanović-Zveki, rođeni Travničanin, te dodatno uveličao sinoćnji koncert.

Vrhunski taktovi na gitari, Amirin čaroban glas i unikatan ambijent tvrđave Stari grad, doprinijeli su da Travnik i brojni posjetitelji utonu u sevdah i uživaju u prekrasnoj noći u samom srcu BiH.