Centralna BosnaInfo

“Čarolija ‘Božića u Busovači’ nastavlja se i ovaj tjedan

Nakon nekoliko uspješno organiziranih i održanih glazbenih, kulturnih, zabavnih događaja te predblagdanskog druženja uz adventske kućice, ovaj tjedan najavljujemo nastavak čarolije ‘Božića u Busovači’.
U petak navečer u župnoj crkvi s početkom u 18 sati održat će se koncert ‘U susret Božiću’. Program pripremaju učenici i djelatnici Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca Busovača uz nekoliko iznenađenja.
Vikend nosi zanimljiv program za sve uzraste. Po cijelom gradu bit će za svakog ponešto.
U subotu i nedjelju u sportskoj dvorani Srednje škole ‘Busovača’ održava se 6. Božićni turnir u ženskoj odbojci. Uz domaće odbojkašice, sudjelovat će i 8 ekipa iz cijele Bosne i Hercegovine. Natjecat će se u kategoriji pionirki i seniorki. Otvorenje turnira je u subotu u 12 sati, a finalna utakmica za pionirke u 17 sati. Finalna utakmica za seniorke je u nedjelju u 18 sati, a tad je predviđeno i svečano zatvaranje turnira i dodjela prigodnih nagrada i priznanja.
Nakon uspješno odigrane Premijer lige BiH i Škole šaha za djecu, Šahovski klub ‘Hrasno’ Busovača ovaj vikend organizira 1. Međunarodni Božićni turnir u šahu ‘Open Busovača 2017’ i 1. Memorijalni amaterski turnir ‘Vinko Vujica’. Turniri se igraju u salonu ‘Party’. Početak i otvorenje predviđeno je za 10 sati. Iz kluba pozivaju sve ljubitelje šaha iz Busovače i okolnih gradova da svojim dolaskom podrže natjecatelje i cjelokupni turnir.
Predstojeća nedjelja (17. 12.) rezervirana je za tradicionalni ‘Božićni sajam Zajednice žena ‘Kraljica Katarina Kosača”. Cjelodnevni program, koji uključuje bogatu gastronomsku i prodajno izložbenu ponudu, počinje nakon jutarnje mise. Trajat će sve do 16 sati. Očekuje se sudjelovanje 20-ak izlagača koji će posjetiteljima predstaviti brojne rukotvorine, božićne ukrase, domaće slastice i sve druge sitnice koje nas raduju u ovo blagdansko vrijeme. Prihod od sajma namijenjen je studentima i obiteljima u potrebi.
Napomenimo da i večeras, kao i svaki petak, subotu i nedjelju brojni sugrađani i posjetitelji iz okolnih gradova mogu uživati u ugodnom druženju, opuštenoj atmosferi i lijepoj zabavi uz adventske kućice… Baš po uzoru na velike gradove, europske destinacije, u našoj i nikad ljepše ukrašenoj Busovači.