Centar za kulturu realizovao preko 150  sadržaja u 2017. godini

 

Centar za kulturu općine Travnik u godini koja je na izmaku realizovao je 150 sadržaja od kojih su 70 posto bili kulturni, a 30 posto edukativni sadržaji, kazao je danas na konferenciji za novinare, Taik Ganić, direktor Centra.

-Neke svoje aktivnosti realizovali smo i izvan prostora Centra, kao što su „Travničke večeri“, a tokom godine smo ugostili i regionalne zvijezde što je privuklo publiku  iz drugih gradova u Travnik. To je naš doprinos razvoju turizma. Učvrstili smo poziciju Travnika kao kulturnog centra u srednjoj Bosni. Kazao je Ganić.

 

 

I u narednoj godini planiraju nastaviti uspješne projekte kao što su Acoustic fest, Pozorišne igre i Travničke večeri,  a akcenat će biti na internacionalnim programima, rečeno je danas na godišnjoj konferenciji za novinare na kojoj su govorili Taik Ganić, direktor Centra i Maja Đurić – Zahirović, iz  Plesnog studija „Prijatelji djece Maya“.

U prostorima Centra za kulturu rade Muzičko društvo Travnik, Pozorište Travnik, Plesni studio „Prijatelji djece Maya“, Tamburaški orkestar, Ženski hor, Dječiji dramski studio, Alter Art, Škola slikanja i Aerobik.