Sport

Čestitka karatistima BiH na rezultatima postignutim na Evropskom prvenstvu

Sportski savez SBK/KSB sa svojim udruženim članicama upućuje čestitke Karate savezu BiH na uspjesima bosankoherecegovačkih karatista na Evropskom prvenstvu u kateu koje se održavalu u Tbilisiju u Gruziji.

 

Ponosni smo na sve uspjehe sportista naše Države koji nas u posljednje vrijeme često obraduju sa najsjajnjim odličjima, ali rezultat postignut na Evropskom prvenstvu u Gruziji je rezultat dugogodišnjeg sistemskog i organizacijskog rada Karate saveza BiH koji je sa mladim trenerskim kadrom napravio iskorak koji je Bosni i Hercegovini donio nezapamćene sportske rezultate.

Sportski savez SBK/KSB još je ponosniji što su Ali Arnautović, Bekir Grabus, zlatni sa Evropskog prvenstva, i selektor Adnan Arnautović članovi Kluba sa prostora SBK/KSB kao Salih Halilović, osvojeno 5. mjesto, Kenan Šiljak, Dominika Maleš i Vedad Đidić koji su osvojili sedma mjesta i Sara Hodžić i Adna Zukić koje su nastupile za reprezenataciju Bosne i Hercegovine.

Također, upućujemo čestitke Karate savezu SBK/KSB koji je posljednjih godina organizacijom kantonalnih takmičenja doprinjeo da karate sport okupi veliki broj mladih karatista uzrasta od 7 godina a ujedno da zadrži mlađe i starije seniore što je doprinjelo da Bosnu i Hercegovinu na svi značajnim takmičenjima predstavljaju karatisti sa našeg Kantona.

Uspjesi karate reprezentacije Bosne i Hercegovine su plod dugogodišnjeg rada takmičara, trenera i sportskih radnika iz karatea koji je jedan od najmasovnijih sportova u našoj Državi. Ali, Bekir, sestre Sipović, Bustandžić i drugi članovi reprezentacije treba da su primjer sportistima iz drugih grana sporta, jer rezultati sa kojima se ponosi Bosna i Hercegovina, došli su kao zlatna kruna poslije dugo godina nesebičnog odricanja, samodicipline, postavljenih ciljeva i nemjerljivog entuzijazma koji je pokretač za uspjehe, saopćili su iz Sportskog saveza SBK/KSB.