Dr. Nihad Selimović danas uručio donaciju Domu zdravlja Travnik i Bolnici u Novoj Biloj

Nakon što su dezinfekcioni tuneli proizvedeni u pogonima firme Absolute Group u Travniku donirani JU Bolnica Travnik, te domovima zdravlja u Sapni i Jablanici, ovaj vrijedan proizvod danas je doniran Domu zdravlja Travnik i Hrvatskoj bolnici dr. fra Mato Nikolić u Novoj Biloj.

 

Dr. Nihad Selimović vlasnik firme Absolute group i sportskog brenda No 1, te predsjednik Upravnog odbora Univerziteta u Travniku i osnivač Edukacijskog fakulteta dezinfekcione tunele uručio je direktoru JU Dom zdravlja Travnik, mr. sc. dr. Nurdinu Šatroviću i Goranu Pejakoviću , zamjeniku ravnatelja Bolnice u Novoj Biloj.

 

-Uz želju da daju svoj doprinos minimaliziranju posljedica pandemije COVID-19, kompanija ABSOLUTE GROUP i brend NUMBER 1 su na početku izbijanja pandemije svoje proizvodne pogone preorijentirali za proizvodnju zaštitnih maski, a zatim, zahvaljujući kvalitetnim resursima, pokrenuli i proizvodnju dezinfekcionih tunela sa certificiranom opremom. Menadžment kompanije je donio odluku da se prvi tuneli koji su proizvedeni doniraju zdravstvenim ustanovama koje su prva linija odbrane u borbi sa corona virusom. – naglasio je dr. Selimović uručujući tunele za dezinfekciju.

 

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript