Politika

Dragan Čović sinoć u Travniku: Bez suživota nema ravnopravnosti!

 

U Travniku je sinoć održan predizborni skup HDZ BiH kojem je prisustvovao Dragan Čović, član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ BiH. Čović se u svom izlaganju osvrnuo na aktuelna dešavanja u BiH od euroatlanskog puta BiH, preko problema Mostara, do minulih izbora u Republici Hrvatskoj.

-Gospodin Izetbegović je rekao da nema izbora u Mostaru dok  god lokalni Bošnjaci ne budu zadovoljni ponuđenim rješenjem. I ja kažem da nema izbora u Mostaru dok Hrvati ne budu zadovoljni. – kazao je Čović u prepunoj velikoj sali Općine Travnik.

Osvrnuo se na pobjedu HDZ na nedavnim izborima u republici Hrvatskoj istaknuvši kako će sada u Hrvatskoj imati partnera za razgovore. Za odnose Hrvata i Bošnjaka je kazao:

-Bez suživota nema ravnopravnosti,a bez ravniopravnosti nema suživota. – zaključio je Čović.

Skupu Travnik prisustvovali su Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH, Lidija Bradara, predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta F BiH, te Bojan Domić, kandidat za načelnika Općine Travnik i dr. Velimir Valjan nosilac liste Hrvatske koalicije  za Travnik koju sačinjavaju HDZ BiH, HDZ 1990 i HSS Stjepana Radića.