Sport

Ekipe “Rijeke” i “Radnika” pobjednici turnira “Turbetsko ljeto”

Večeras je u Turbetu završen malonogometni turnir “Turbetsko ljeto”, a najviše su pokazale mlade ekipe “Rijeke” iz Viteza i “Radnika” iz Donjeg Vakufa koje su pobjedile u svojim dobnim skupinama.

 

 

Ekipa Rijeke iz Viteza,  pobjednik je turnira “Turbetsko ljeto” u kategoriji 2012. godište. Drugo mjesto osvojila je ekipa “Romari” Vitez, a treće mjesto zauzela je ekipa NK “Vlašić” iz Turbeta.

U kategoriji 2010. Godište pobjednik je ekipa “Radnika” iz Donjeg Vakufa koja je u finalu bila bila bolja od ekipe “Romari” iz Viteza,a treće mjesto zauzela je ekipa ekipa “Šampion” sa Ilidže. Uspješan organizator turnira bio je NK “Vlašić” iz Turbeta.

Utakmice  su odigrane  na dva novoizgrađena terena u sklopu Sportskog centra “SuperSport” na kojima je postavljena vještačka trava sa FIFA certifikatom.

Ovaj Sportski centar je rezultat javno – privatnog partnerstva,a izgrađen je sa ciljem razvoja sportske i nogometne infrastrukture jer je regija Turbeta uvijek bila poznata po nogometnim talentima od kojih neki i danas nastupaju u evropkim klubovima.