Travnik danas

Francuska ambasadorica Christine Toudic posjetila danas Travnik

Danas  je u posjeti Travniku boravila  nj. e.  Christine Toudic, ambasadorica Francuske u Bosni i Hercegovini. Uvažena ambasadorica razgovarala je sa Kenanom Dautovićem, načelnikom  Općine Travnik. Razgovarano je, pored ostalog, i o manifestaciji  „Dani konzula“ koju će Općina Travnik prvi put organizirati 03.06.2022. godine.

 

-S obzirom na činjenicu da je Francuska imala svoj konzulat u Travniku, ambasadorica je prihvatila ideju da ambasada Francuske u Bosni i Hercegovini bude suorganizator i počasni gost manifestacije „Dani konzula”.

Također, zaključeno je kako će ambasada Francuske ostati u komunikaciji s Općinom Travnik, te da „Dani konzula“ neće biti jedina manifestacija na kojoj ćemo zajedno surađivati. – napisao je načelnik Kenan Dautović, na zvaničnoj Facebook stranici.

-Ovo je moja prva ali definitivno ne i posljednja posjeta Travniku“ kazala  je ambasadorica Christine Toudic nekoliko puta tokom sastanka.

S obzirom da je Francuska zemlja sa najviše književnika koji su dobitnici Nobelove nagrade za književnost, neizostavna je veza i saradnja na temu našeg nobelovca Ive Andrića.