Kult ART

Iza BZK „Preporod“ Travnik uspješna godina, u ovoj godini novi projekti

Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“ – Općinsko društvo Travnik održala je večeras  Redovnu/ Izvještajnu sjednicu Skupštine društva, koja je upriličena  povodom Dana Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ i sjećanja na osnivanje društva „Gajret“, te povodom Međunarodnog dana maternjeg jezika imala je  svoj prigodan i svečani karakter.

 

 

Na Skupštini su usvojeni svi izvještaji o radu koje prezentirao predsjednik Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ – Općinsko društvo Travnik, mr. Taik Ganić.

-Večerašnjom Skupštinom  Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ – Općinsko društvo Travnik mi smo okončali rad našeg društva proteklu godinu i konstatujem da u svi izvještaji jednoglasno usvojeni, da su svi članovi pohvalili rad Društva. Svi su ukazali na činjenicu da je naše Društvo pouzdan partner i u ovako teškim uslovima uspjelo se organizirati i realizovati sve programske aktivnosti. – kazao je predsjednik Ganić.

Povodom Međunarodnog dana maternjeg jezika članovima skupštine prezentiran je plakat posvećen bosanskom jeziku koji su priredile članice Skupštine Amela Bajrić, Sanida Bjelopoljak i Mirsada Fuško Habibić.

-BZK „Preporod“ Travnik je u cilju obilježavanja Međunarodnog dana maternjeg jezika izradila jedan plakat kojim se ukazuje na važnost  očuvanja i podizanja svijesti o kulturnom identitetu i njegovanju maternjeg jezika. Na koji način maternji jezik možemo njegovati, naravno, njegovim isparvnim korištenjem i svakodnevnim ukazivanjem na odrežen pogreške. – kazala je doc. dr. Amela Bajrić.

Na kraju Skupštine prisutnim članovima BZK „Preporod“ Travnik obradio se i Tahir Lendo, premijer Srednjobosanskog kantona pohvalivši aktivnosti „Preporoda“ u protekloj godini uz želju da ova godina bude još uspješnija.

 

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript