ServisTravnik

Javni uvid u zahtjev za prethodnu procjenu utjecaja na okoliš / Projekat izgradnje vjetroparka Vlašić

Federalno ministarstvo okoliša i turizma u skladu sa članom 40. i članom 70. Zakona o zaštiti okoliša (Službene novine 15/21) stavlja na uvid zahtjev  investitora Vjetroelektrane Čardakov d.o.o., Travnik vezano  za projekat   izgradnje vjetroparka Vlašić, instalirane snage do 50 MW u općini Travnik.

 

Nadležno ministarstvo treba da osigura učešće javnosti u postupcima prethodne procjene uticaja na okoliš.

Zbog uključivanja u postupak donošenja odluka i  informisanja javnosti o navedenim aktivnostima, obavještavaju se mještani Mjesne zajednica Paklarevo i druge mjesne zajednice koje gravitiraju na predmetnom području na kojem je plannirana realizacija projekta, nevladine organizacije koje se bave pitanjem zaštite okoliša i svi ostali zainteresirani subjekti i cjelokupna javnost , da uvid u dokumentaciju  za prethodnu procjenu planiranog projekta mogu izvršiti na web stranici Federalnog ministarstva okoliša i turizma ovdje .

Primjedbe i sugestije na navedenu dokumentaciju mogu se dostaviti Općini Travnik u roku od 30 dana, putem koje će se  proslijediti Federalnom ministarstvu okoliša i turizma.